• B-dul Carol I nr. 11

    cod 700506, IAŞI

  • e-mail @

    ius-smart@uaic.ro

Studenții UAIC, invitați să participe la o nouă serie de evenimente de informare în cadrul proiectului IUS SMART

  • Anunţuri

Studenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) sunt invitați să participe, la sfârșitul acestei săptămâni,  la trei noi evenimente online din seria conferințelor de informare organizate în cadrul proiectului „Educația juridică și antreprenorială – cheia succesului în afaceri! (IUS SMART)”, POCU/829/6/13/140103, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Vineri, 4 februarie 2022, de la ora 10.00, în cadrul conferinței „Antreprenoriatul și inovarea socială - vectori ai succesului în afaceri”, susținută de Conf. univ. dr. Carmen TODERAȘCU, studenții au ocazia de a afla cum pot să își deschidă propria afacere și să devină antreprenori de succes (link eveniment ).  În aceeași zi, de la ora 15.00, în cadrul conferinței cu tema „Cum putem deschide viitorul dezvoltării și specializării inteligente prin antreprenoriat”,  Conf. univ. dr. Corina FORĂSCU va discuta despre strategiile de dezvoltare inteligentă și obiectivele de dezvoltare durabile, toate acestea în corelație cu antreprenoriatul  (link eveniment).

Ultimul eveniment din această săptămână, cu tema „Provocările mediului actual. Perspective antreprenoriale pentru o societate durabilă și rezilientă”, susținut de Lector. univ. dr. Alexandru BĂNICĂ, va avea loc sâmbătă, 5 februarie 2022, de la 10.00  (link eveniment).

Toate evenimentele se vor desfășura online, pe  platforma Microsoft Teams, linkurile de înscriere la conferințe fiind publicate la adresa : www.ius-smart.uaic.ro.

Aceste evenimente de informare, care au ca scop familiarizarea studenților cu domeniul antreprenoriatului și activitățile din cadrul proiectului IUS SMART, sunt programate  să se desfășoare și în următoarele săptămâni, până la data de 15 februarie.

Astfel, luni, 7 februarie 2022, de la ora 10.00, studenții pot participa la a doua ediție a evenimentului cu tema „Cum putem deschide viitorul dezvoltării și specializării inteligente prin antreprenoriat”, susținut de Conf. univ. dr. Corina FORĂSCU (link eveniment).

Evenimentele vor avea un caracter interactiv, participanții având posibilitatea de a adresa întrebări cu privire la temele prezentate de speakeri și de a afla mai multe informații despre proiectul IUS SMART.

Mai multe informații sunt publicate pe site-ul proiectului IUS SMART : http://www.ius-smart.uaic.ro

Carmen TODERAȘCU ocupă, în prezent, poziția de conferențiar universitar doctor în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Departamentul de Finanțe, Monedă și Administrație Publică. Este doctor în Finanțe din anul 2012 și a finalizat inclusiv studiile unui program postdoctoral. Aria sa de expertiză este reprezentată de Baze ale asigurărilor de bunuri și persoane, Sisteme moderne de asigurări, Asigurări de bunuri și persoane, Monedă și credit, Control financiar-bancar, Audit bancar. De asemenea, pe lângă cariera desfășurată în domeniul universitar, Carmen are o experiență de peste un deceniu în media, fiind realizator-prezentator al emisiunii Puls economic.

Corinei FORĂSCU  îi place să se implice și este pasionată de antreprenoriat, comunități, oameni, muzică, natură și multe altele.  În viața de zi cu zi este conferențiar la Facultatea de Informatică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, unde are o gamă variată de cursuri, printre care Antreprenoriatul și Prelucrarea Limbajului Natural - domeniul ei de expertiză, de altfel participă activ în proiecte de cercetare (inclusiv ca evaluator), de dezvoltare, mobilități academice, în evenimente de popularizare a Informaticii în rândul liceenilor, conferințe științifice și de outreach naționale și internaționale. Este membru activ în numeroase asociații, fie de profil (Fulbright, ACM etc.), fie de interes general (Fundația Comunitară Iași, Societatea Ornitologică Română etc.).

Fun-fact: a fost selectată între bursierii Fulbright în antreprenoriat, deși nu este cu adevărat o antreprenoare, cât mai degrabă o intraprenoare și o persoană deschisă la idei, la nou, la oameni.

Alexandru BĂNICĂ este lector la Facultatea de Geografie și Geologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și cercetător la Centrul de Cercetări Geografice al Academiei Române, Filiala Iași. În activitatea didactică și de cercetare stiințifică activează în special în domeniile protecției mediului,  geografiei urbane, gestionării riscurilor și dezvoltării durabile. În ultimii ani s-a specializat în problematica extrem de actuală a rezilienței teritoriale.